Selecteer een pagina

THEATERPROGRAMMA 2018-2019

MAN MAN MAN

Een podium vol prachtige muziekinstrumenten. Drie boezemvrienden vol liedjes en verhalen. Man, man, man, wat kunnen die gasten spelen… En man, man, man, wat hebben ze een boel te vertellen. Maar bovenal, wat stralen ze een levenslust uit!

Als de mannen beginnen is de schaterlach nooit ver weg. Al vloeien de tranen niet alleen van het lachen. De kleine liedjes met teksten over alledaagse onderwerpen zijn ontroerend. Soms pijnlijk herkenbaar. Meestal troostend. Maar vaak ook hilarisch leuk. Want altijd is er de relativering. Een vrolijke Keltische folkdeun. Een accordeon, een banjo, een fluit of een doedelzak. Een aanstekelijk refrein of een goeie grap. En steeds is er die persoonlijke insteek. Het sympathieke contact met het publiek. De lol. De passie. De muzikaliteit. Man, man, man, dat wordt weer een mooi concert!

De Mannen van Naam brachten inmiddels drie albums uit en toerden onder meer met Sylvia Houtzager, bekend van Flairck. Drie doorgewinterde muzikanten, die ooit samen aan de basis van Pater Moeskroen stonden:

Ton Smulders: Zang, gitaar, mondharmonica en verhalen

Ad Grooten: Mandoline, banjo, bouzouki, gitaar, whistle, doedelzak en zang

Wilbert van Duinhoven: Bas, accordeon, melodica, cajon en zang

Foto: Hugo van den Elshout

THEATERPROGRAMMA 2018-2019 & 2017-2018

WAARGEBEURD

De drie leden van MANNEN VAN NAAM stonden jaren geleden aan de basis van PATER MOESKROEN. Met violiste Sylvia Houtzager, bekend van Edison-winnaars FLAIRCK, zijn zij een bijzondere combinatie aangegaan. Er staat helaas nog maar een klein aantal concerten et Sylvia op de rol.

In korte tijd hebben Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven als Mannen van Naam indruk gemaakt in de Nederlandse theaterwereld. Met hun vrolijke folkdeunen, prachtige kleinkunstliedjes en autobiografische verhalen hebben ze al heel wat zalen opgezweept, ontroerd en aan het lachen gekregen. Nu wordt daar dus nog een dimensie aan toegevoegd. Met Sylvia’s virtuoze vioolspel zullen de Keltische deunen nog krachtiger klinken. En de ontroerende liedjes nog gevoeliger, mede dankzij haar sfeervolle getokkel op de harp.

De mannen zelf beschikken over een indrukwekkend arsenaal aan snaarinstrumenten en fluiten, waarbij ook de doedelzak en de accordeon niet ontbreken.

Samen met Sylvia brengen zij een prachtig muzikaal programma dat op hilarische aan elkaar gepraat wordt door meesterverteller Ton Smulders, die het ene na het andere sterke verhaal uit zijn mouw zal schudden. Die verhalen hebben één ding gemeen; ze zijn allemaal WAARGEBEURD.

Check de agenda voor alle speeldata.

Foto: Dirk W. de Jong

THEATERPROGRAMMA 2015-2016

MORGEN IS VER

‘Morgen is Ver’ was het tweede theaterprogramma. De liedteksten gingen met name over alles wat de mannen na aan het hart ligt. Over de mooie mensen om hen heen, over de mensen die ze dichtbij zich willen houden. En over bijzondere mensen die gemist worden. De mannen kwamen opnieuw verrassend uit de hoek met romantische en vrolijke liedjes, aangevuld met opzwepende Keltische deunen op banjo en accordeon. Zo kon de buitenwereld even worden vergeten… want morgen is ver.

Foto: Nol Havens

THEATERPROGRAMMA 2014-2015

VERDER

‘Verder’ was het allereerste theaterprogramma van Mannen van Naam. Het was een uitermate vrolijke show met liedjes over de gebreken die een rijp mannenleven met zich meebrengt (‘Brilletjes’) en heimwee naar een onbezorgde jeugd (‘Door dik en dun’, ‘Johan Neeskens’). Maar ook met verstilde liedjes waarin een traan kon worden weggepinkt (‘Dans mijn liefste dans’, ‘Nog één dag’).

Een selectie uit het programma VERDER is op een dvd gezet, die als bonus bij het cd-album ‘Morgen is ver’ wordt geleverd.

Foto: Jaap Reedijk

Sinds kort doen wij alle boekingen zelf. Neem contact op met Ad Grooten, ook voor andere vragen.

Mail naar info@mannenvannaam.nl of bel Ad Grooten: 06-51011350

WIL JE ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN? SCHRIJF JE HIER IN!